Klokan

Klokan

Klokani jsou druhá největší čeleď vačnatců. Klokani pocházejí z Austrálie a Nové Guineje.

  • Ocas klokana měří až 1 metr.
  • Dokážou vyskočit až 3 metry do výšky a 10 metrů do dálky.
Klokan
Petr Musílek
Garant destinace Austrálie

"Austrálie mě dostala svou energií, pestrostí a pohodovým přístupem místních."

neváhejte se na nás obrátit
+420 211 222 697, +420 731 184 762
Klokan

Klokan

  • Mají silné zadní končetiny, které jsou mnohem vyvinutější a silnější než přední.
  • Přední končetiny mají 5 prstů a používají je na příjem potravy, zatímco zadní nohy slouží na pohyb.
  • Mají také dlouhý svalnatý ocas, který používají jako podpěru a na rovnováhu.
  • Oproti tělu mají klokani relativně malou hlavu a velké uši.
  • Klokani jsou býložravci, většina z nich spásá trávu a byliny. Dále se mohou živit kapradinami, výhonky, listy a lesními plody.
Klokan

Klokan - způsoby pohybu

Klokani se pohybují na dva způsoby - když skáčou na zadních končetinách s ocasem ve vzduchu. Krom skákání však klokani i chodí "po pěti".
Tehdy mají přední tlapy a ocas na zemi a střídavě se posouvají zadními a předními končetinami.

  • Většina klokanovitých nedovede pohybovat nezávisle svýma nohama, tudíž nemohou normálně chodit, musí poskakovat.

NÁŠ TIP

Vyberte si z naší široké nabídky pronájmu aut a karavanů v Austrálii a vychutnávejte krásy Austrálie ve vlastním tempu.

Klokan

Klokan - zajímavosti

  • Při skoku dosahují rychlosti až 60 km/h
  • 1 skok klokana může být až 11 m dlouhý
  • Klokani nemohou chodit pozpátku
  • Pro australské domorodce byl klokan hlavní zdroj potravy